Wat is coaching?

Een samenwerkingsverband tussen coach en coachee in een uitdagend en creatief proces die de coachee inspireert op persoonlijk en professioneel vlak het beste uit zichzelf te halen. Tijdens het coachingstraject staan we stil bij vier belangrijke vragen: Wie ben je? Wat wil je? Wat doe je? Wat is jouw plek?

Coaching is alleen mogelijk voor mensen die openstaan voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Het komt nog weleens voor dat iemand een coachingstraject moet doorlopen.

Coaching buiten de gebaande paden

EverDevelop ziet als consultancy bureau wel een duidelijke trend in 2020 als het gaat om coaching bij organisaties. Waar het in april van dit jaar nog wennen was aan online coachen wordt het nu zo goed als omarmd. Al blijft face-to-face zowel voor de coach als coachee de voorkeur hebben. We zien de belangstelling van outdoor coaching enorm toenemen. We hebben het dan over coaching in de buitenlucht zoals bijvoorbeeld coaching op de golfbaan of een wandeling maken in het bos. Het voordeel is dat je dan niet achter een scherm zit. Het in beweging zijn in de frisse buitenlucht blijkt ook nog eens positieve effecten te hebben tijdens het coachingsgesprek. We krijgen na de outdoor sessies veel positieve reacties niet alleen van de gecoachte maar ook van mensen in zijn of haar directe omgeving. De positieve beleving van outdoor coaching “zingt” blijkbaar nog een tijdje door.

Mentale fitheid in organisaties

EverDevelop zet als consultancy bureau pro-actief in op outdoor coaching en online coaching om te zorgen dat groei van persoonlijk leiderschap, zeker nu tijdens corona, door kan gaan. In 4 stappen werken aan je persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Het is in het belang van mensen en organisaties om te blijven werken aan mentale fitheid.

Wat is jouw coachvraag?

Het bepalen van een coachingsvraag is vaak een proces. Ik zorg dat je zelf je antwoorden vind door je “een spiegel” voor te houden. De echte coachvraag is vaak anders dan die als eerste tijdens een intakegesprek wordt besproken. Ieder mens is uniek en dat vraagt altijd om maatwerk. Hieronder een aantal coachvragen vanuit de praktijk.

 • Hoe kan ik mezelf als leidinggevende of professional verder ontwikkelen?
 • Welke functie past het beste bij wie ik ben, wat ik wil en wat ik doe?
 • Hoe zorg ik als leidinggevende dat mijn team effectiever gaat samenwerken?
 • Wat kan ik doen om mijn plek als leidinggevende beter in te nemen?
 • Hoe kan ik mensen meer bewust maken van hun taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden?
 • Hoe kan ik meer balans vinden tussen mijn werk en privé?

Coaching voor …

 • Het next management level; topmensen in het bedrijfsleven.

 • Teams die samen willen performen, groeien en ontwikkelen

 • Mentale fitheid in organisaties

 • Het innemen van jouw plek in een team of organisatie

 • De juiste balans tussen werk en privé