Wat voor leidinggevende wil jij zijn?

Elke topsporter is begonnen met een passie of een droom. Door de dagelijkse activiteiten zowel in het werk als privé staan we hier vaak onvoldoende bij stil. In de kennismakingsgesprekken komen vaak vragen voorbij als; Hoe kan ik mezelf als leidinggevende verder ontwikkelen? Hoe zorg ik dat mijn team beter gaat samenwerken? En wat kan ik doen om de onderlinge communicatie in mijn team te verbeteren? In de coachingsgesprekken staan we samen stil bij wie je bent, wat je wil, wat je doet en hoe je als leidinggevende je plek kan innemen.

Wat kan ik als coach voor je betekenen?

Ik zorg dat je zelf je antwoorden vind door een spiegel voor te houden. Je gaat ervaren dat je een persoonlijke groei en professionele ontwikkeling hebt doormaakt. Je weet antwoorden te geven op vragen als wie ben ik? wat wil ik? wat doe ik? en welke plek past daarbij. In de gesprekken ga je als snel ervaren dat er een beweging bij je plaatsvind. Voor de een worden de resultaten na één gesprek al zichtbaar. En voor de ander duurt het meestal niet veel langer dan een paar gesprekken. Het blijft bijzonder voor mij als coach tijdens een coachingstraject dat mensen bewust worden van hun eigen kwaliteiten en mogelijkheden. In elk gesprek zijn er voorbeelden van successen die met mij worden gedeeld. Ieder coachingsgesprek blijft voor mij uniek en bijzonder. Ik sta voor het leveren van kwaliteit. Het werken met mensen is wat mij betreft altijd maatwerk.

Het vraagt in het begin van het traject wel volledige bereidheid en wil van de coachee om te worden gecoacht. Het komt namelijk nog weleens voor dat iemand een coachingstraject moet doorlopen. Voor mij is dit altijd een no-go. Ik werk alleen met mensen die openstaan voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.

Waarom mensen bij Raymond komen voor coaching

  • Leiderschapsontwikkeling

  • Het optimaliseren van individuele- of teamprestaties

  • Uitbreiden van carrièrekansen

  • Verhogen van het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen

  • Het managen van de balans tussen werk en privé