Blog | EverDevelop

U bevindt zich hier:Home/Blog
Blog2020-09-15T09:38:11+02:00

Wat voor coach is Raymond? Jakelize, Ben, Hilde en Jacob delen hun persoonlijke ervaringen

Raymond is een coach die je een spiegel weet voor te houden

Het begon voor mij als een start naar afscheid nemen van mijn werk als leidinggevende. Heel complex, maar wel de waarheid. Doordat Raymond snel de vinger op de zere plek weet te leggen, kon hij mij laten inzien dat dit traject ook kansen en mogelijkheden biedt. Raymond heeft mij gebruik laten maken van mijn vaardigheden en door deze in te zetten voor de organisatie, verstevig ik mijn positie in de organisatie. Deze vaardigheden had ik wel alleen was ik er me er niet heel erg bewust van. Door de gesprekken met Raymond en het reflecteren op wat je gedaan hebt, ben ik er zelf in gaan geloven dat deze vaardigheden me verder kunnen helpen.  Al met al heeft het er toe geleid dat ik gevraagd ben voor een specialistische taak binnen de organisatie. Deze taak vind ik erg leuk en geeft me rust en zelfvertrouwen in wat ik doe.

Jakelize

Hierbij wil ik jou bedanken dat jij afgelopen tijd mijn coach bent geweest. De gesprekken met jou waren voor mij zeer verhelderend en ook de benadering was uiterst prettig. In de gesprekken laat je zien wie je bent en wat je kunt. Daarbij voelde ik ook dat ik bij elke sessie groeide en dus ook sterker werd. Na elke sessie had ik zoveel positieve energie dat ik alles aan kon. Nogmaals bedankt.

Groeten Ben

Ik heb de gesprekken met Raymond als erg prettig ervaren. Zijn nuchtere aanpak past goed bij hoe ik zelf in het leven sta. Hij gebruikt geen hoogdravende termen en ingewikkelde theorieën maar gaat gewoon het gesprek aan. In die gesprekken weet hij goed mijn gedrag te spiegelen, laat mij nadenken over waarom ik dingen op een bepaalde manier aanpak, en hielp hij mij inzien wat dat aan energie oplevert of kost. Ik vond het heel waardevol en het heeft me veel gebracht aan zelfinzicht en –vertrouwen, waarvoor dank!

Hilde

Ik was vanuit een talenten-programma opzoek naar een (personal) coach die mij vanuit een gelijkwaardig contact een spiegel voor kon houden en die maatwerk leverde wanneer de situatie daar om zou vragen. Ik kreeg via mijn netwerk de naam van Raymond Evers door.

Tijdens het intakegesprek met Raymond kwamen er al belangrijke onderwerpen aanbod. En voelde ik mij snel op mijn gemak. Raymond stelde zich tijdens dit gesprek op als de luisteraar die neutraal in het vragengesprek zat. Op deze wijze weet hij vanuit mijn positie mee te kijken naar opgedane ervaringen en deze te benoemen en te registreren. Op deze wijze sloot zijn sessie altijd aan bij waar de voorgaande sessie eindigde.

Doormiddel van een drijfveren test met kleuren werd duidelijk met welke bril ik naar mijn omgeving keek. Door Raymond kreeg ik andere kleuren brillen aangereikt om mijn ‘conflicten’ te bekijken en te voelen. Hier kwam al snel uit dat mijn wereld minder zwart/wit is dan ik in eerste instantie ondervond. Samen zijn we opzoek gegaan naar een manier waarop het voor mij werkt. Dit kwam uiteindelijk neer op gespreksvoering en actieve NLP–elementen. Op deze wijze kwam ik uit mijn hoofd (pragmatisch) in het gevoel. En door te voelen kwam ik tot andere keuzes dan het te rationaliseren.

Bij Raymond is alles maatwerk. Ondanks dat het traject in eerste instantie 6 tot 8 sessies zou duren, was er in sessie 4 al een grote doorslag te melden. Een voor mij positieve doorslag waarin ik, mede door de gesprekken met Raymond, heb gekozen voor een nieuwe koers.

Inmiddels heb ik mijn positieve energie hervonden en werk ik weer met passie.

Jacob

Hoe kan ik als leidinggevende mezelf verder ontwikkelen?

Hoe kan ik als leidinggevende mezelf verder ontwikkelen? Hoe kan ik mijn team ontwikkelen? Een van de vele vragen die bij leidinggevenden spelen. Herkenbaar? Wil je graag weten waar jij het beste mee kan starten? Stel je vraag aan een leiderschapscoach. Ik bied je kosteloos 45 minuten coaching aan met als resultaat dat jij als leidinggevende verder kan met je team.

Mijn doel is om het leiderschap binnen organisaties verder te laten groeien, zodat leidinggevenden en medewerkers excelleren in hun werk. Het eerste gesprek is dan ook zonder kosten en geheel vrijblijvend. Zet vandaag nog de volgende stap in je ontwikkeling door contact met mij op te nemen.
“Je moet eerst jezelf goed leren kennen en weten waar je kracht ligt, voordat je met het team aan de slag kan. “ 

Outdoor coaching

Ken je dat?

Ken je dat gevoel dat je in de auto zit met iemand en omdat je beide de ogen op de horizon gericht hebt er een gesprek ontstaat?

Dat je samen met iemand fysiek aan netwerken bent en hierdoor het contact (h)echter is dan anders?

Dat je op je werk coaching ontvangt en met je coach in een kantoortje zit in ”gesprek” over afstand/nabijheid, betrokkenheid en positie? In een kantoor van 3 bij 4 meter?

En dat terwijl je ook naar buiten kunt. Menig coachingsgesprek buiten gehad met Raymond Evers.

Buiten, in dit geval vaak in Oranjewoud. Positie innemen in het bos.

Overzicht creëren als onderwerp boven op de uitkijktoren.

Positie innemen terwijl je een roedel reeën ziet die zo gepositioneerd liggen dat zowel hun groepsgenoot en hun omgeving in de gaten houden.

De natuur is een leerschool; En met Raymond leer je dit zien. En aanvaarden.

En er was nog geen Corona….

Nu kun je dus EN Corona proof zijn maar VOORAL je coaching een boost geven.

Je hebt slechts 2 dingen voor nodig

Een mooie omgeving en Raymond

Johan

Coaching op afstand

Management Coaching

Het is even schakelen, maar blijkt in de praktijk prima te werken, zo getuigt een manager die op afstand doorgaat met haar leiderschapsontwikkeling.

 “Je luistert scherper”

Deelnemer Sharon, DJI-leidinggevende: “Voor mij was het op afstand coachen de eerste minuut via videobellen vreemd, maar dat verdwijnt en dan voelt het gewoon alsof je bij elkaar aan tafel zit. In deze tijden is het een fijne manier om met elkaar in gesprek te zijn. Het coachen wordt er niet anders van.” Management Coach Raymond Evers was verrast over deze nieuwe ervaring: “Ik merkte dat je zo heel snel met iemand in contact bent en nog scherper luistert. Zo coach je nog bewuster. Het gaat als vanzelf, alsof iemand tegenover je zit. Het is heel fijn om weer bezig te zijn en geeft veel energie.”

Business Coach

Als business coach en management consultant helpt Raymond Evers directeuren en managers te groeien in hun vak. En dat begint bij de individu. “Je moet eerst jezelf goed leren kennen en weten waar je kracht ligt, voordat je met het team aan de slag kan.

Met plezier
Raymond streeft ernaar mensen vanuit hun eigen kracht en met plezier succesvol te laten zijn in wat ze doen. “Ik help ze te ontdekken wie ze zijn, waar ze goed in zijn en hoe ze nog beter kunnen worden. Hierbij ga ik uit van het positieve. Niet kijken naar wat niet kan, maar nog beter maken waar ze goed in zijn.” Daarbij biedt Raymond structuur en houvast, hij maakt het probleem behapbaar.

 Zichtbaar resultaat

“Vanuit de persoonlijke ontwikkeling, wat we daar allemaal ontdekken, gaan we dit toepassen in het werk. In iemands rol als directeur of manager. Door coaching wordt een directeur of een manager zich bewust wie hij is. Dit zorgt voor voelbaar en zichtbaar resultaat voor de organisatie, in communicatie en gedrag,” zegt Raymond. Kortom, door te investeren in een business coach, kun je als organisatie bijdragen aan groei.

Veranderende wereld
Nu organisaties in hoog tempo veranderen, vindt Raymond zijn vak als business coach en management consultant nog interessanter: “Organisaties zijn zichzelf opnieuw aan het uitvinden. Ik help mensen graag om hier weer hun plek in te vinden.” Raymond heeft zelf ervaring als leidinggevende, bij onder meer ABN AMRO, en als business coach en management consultant bij opdrachtgevers in de publieke sector, onder meer bij Dienst Justitiële Inrichtingen. “Ik heb veel ervaring in het samenbrengen van teams. Als iedereen doet waar hij of zij goed in is, dan presteert je team het beste.”

Go to Top